Ízek, színek, textúrák

Létvágygerjesztő

7 perc nyugalom - 7 hír ami jobbá teszi a napod

2020. március 22. - Márkosi Balázs

Az elmúlt hetekben a medréből kiáradt pesszimizmus uralja az sajtót. Így nem könnyű derűsnek maradni, hiszen a távolság megtartása áldozatokkal jár, és az otthonmaradás is szokatlan szituációkat szül a mindennapokban. Amit viszont könnyen elfelejtünk, hogy két hónap alatt a világ nem alapjaiban változott meg, így ezekben az órákban is számtalan dolog van ami optimizmusra adhat okot. Össze is gyűjtöttem a kedvenceinket az elmúlt napok történéseiből, nekünk ezek is segítetenek egyensúlyban maradni.

 

Etesd a dokit

Jókuti 'Világevő' András és Keve Márton ötlete alapján megalakult az #Etesdadokit! Facebook-csoport , melyben a budapesti, és immár a debreceni orvosokat, helyi éttermek és pékségek támogatják a vírusfertőzöttek kezeléséért vívott küzdelemben. A kezdeményezés villámgyorsan terjed, hála a közösségi médiának!

 

A séflegenda, Massimo Bottura (***) Karanténhonyhája élőben

Aki kifogyott az ötletekből és a zacskós levesből is, a mester saját instagram profilján követheti a főzőkurzusokat minden nap 12:00-kor, magyar idő szerint.

A kínai leállás, drámaian csökkentette a CO2 kibocsájtást

A természet fellélegzik egy időre, unortodox elképzelések szerint pedig a Föld természetes gyógyulási folyamata zajlik éppen. A Forbes szerint: 

a háromhetes leállással az ország akkora szén-dioxid-kibocsátást spórolt meg, mint amennyit New York állam egy teljes évben termel (150 millió tonna).

Ami viszont bizonyos, hogy bárhányszor meg tudnám nézni ezt a műholdas szennyezettségmérő felvételt, és nem csak a megnyugtató dallamok miatt.

 

Kitisztultak a lagúnák az olaszországi Velencében

Korábban, a világ legtermészetesebb dolga volt, hogy a velencei kanálisokban úszni lehet. Ez az utóbbi évek tömegturizmusa miatt sajnos megszűnt, de a korlátozások miatt a természet gyorsan emlékezteti az itt lakókat, hogy milyen lehetne a vízre épült város. A lakhelyelhagyási tilalom ellenére, sokan posztolnak Instagramra és Facebookra, a békésen ringatózó hattyúkról és a kitisztult tenger fenekén látható ,újonnan megjelenő apróhalakról.

velence.jpg

 

Szabi a pék közösségi kovászt nevel, Online

A virtuális kovász előnyei nagyon is valóságosak, főként ha követjük Szabi iránymutatásait. A kovász számtalan előnyét, csodáit nem kell részletezni, egy fantasztikus kis jószág, aki ha jól bánunk vele igen hálás lesz.

 

Cukiság : Chewbacca és egy kislány bécsi keringőzött 

Több lepárló cég is elkezdett kézfertőtlenítőt biztosítani az egészségügynek

Az alkoholos italokat előállító cégek, tömegesen állnak át a kézfertőtlenítő alkoholspay gyártására. A jó példáról egy korábbi cikkemben már említést tettem, elsőként egy puerto ricó-i cég döntött így a krízishelyzet megsegítésére. Most a világ minden tájáról csatlakoznak a kezdeményezéshez.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://letvagygerjeszto.blog.hu/api/trackback/id/tr2015544240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása