Ízek, színek, textúrák

Létvágygerjesztő

Mindenki felelőssége vagy senkié? Csak mondod vagy #teszedd ?

2020. február 25. - Márkosi Balázs

Az a baj csoporton belül megosztott felelősség illúziójával, hogy tényleg úgy érezzük, hogy a saját részünk is annyi, ahányad része vagyunk a közösségnek. Így a lelkiismeretünk teherbírásához igazíthatjuk az általunk viselt felelősséget. Utcabeliként, budapestiként vagy európaiként gondolhatunk magunkra, ahogy épp kényelmes.

 

Sokunk kifogása, hogy "mit számít az én kis szemetem?"
Sokunké meg az, hogy "majd a kormány/cégek/Jóisten."
Másoké pedig, hogy "nem tudom, hogyan kellene jól csinálni."

 

Száz tökéletesen megvalósított Zero Waste háztartás helyett, (sok) ezer olyanra van szükségünk, aki próbálkozik. Ma botlottam bele a Teszedd kezdeményezésbe, ahol Appon keresztül bejelenthesz illegális szemétlerakókat, szervezőként vagy segítőként is rész vehetsz a szemétszedésben akár kézzel, akár pénzzel. Éppen a saját vállalásodhoz mérten.

 

Mi a Te kifogásod

 

"A Teszedd 2020-as eseménye egy kiváló alkalom arra, hogy a tisztaságra és rendre vágyó emberek összefogjanak a környezetünk megóvása érdekében. Bízunk benne, hogy ez így is lesz."

A bejegyzés trackback címe:

https://letvagygerjeszto.blog.hu/api/trackback/id/tr3315491072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása